Horgászláda

A Fix 2

2009 elején vettem meg az első horgászládámat. Szokásomhoz híven a vásárlást megelőzően hosszas kutatómunkába kezdtem az interneten. Elolvasgattam a fórumokat, cikkeket, megnéztem minden elérhető videót, majd átnéztem a kínálatot. Nem is gondoltam volna hogy ennyiféle láda létezik. Van alap láda, teljesen felszerelt láda, kicsi, közepes, nagy, stéges, nem stéges, kisipari, gyári, professzionális, kezdő, stb… Az árak kb. 20 ezertől indultak akár több százezerig is. A végén a választásom egy Fix 2 stéges ládára esett. Ezt akkor akcióban nagyon kedvező áron adták, és szintén jó áron lehetett venni hozzá a kiegészítőket, modulokat.
Az alap láda tartalmazta az alu lábrácsot, az oldalsó bottartókat, egy alsó mély kihúzható fiókot, fölül 4 modult, ebből az egyik csalizó tálcaként is használható. D 25-ös alu lábakon áll, ebből 2 teleszkópos. Rögtön vettem hozzá plusz modult, első teleszkópos bottartókat, száktartót, ernyőtartót. Alapjában véve ennyi kiegészítő nekem bőven elég is volt a használatához. Később csináltattam hozzá 4db teleszkópos lábat, és az ülőkéjébe egy középső bottartót Benke Zsolt ládamágus által. Néhány tartót pedig saját magam csináltam.

 

Matchbot tartó

 

Ezt a bottartót match- bolóhoz használom ha a túloldali nádas széle a meghorgászandó terület és erősebben folyik a csati. Így nem tudja az úszót elhúzni a sodrás. Túlsúlyozott fenékre fektetett ólmozásos módszerrel alkalmazom, így a kisebb szél sem tudja elmozdítani a helyéről.

 

 

 

 

 

Sufni-tuning középtartó

A középső bottartót 2db ernyőtartóból és egy régi sátor alu merevítő rúdjából oldottam meg, amire ráhúztam egy polifoam csőszigetelő héjat. Nem a legszebb, de a célnak tökéletesen megfelel. Később majd még két hajlítással megoldom hogy ne tudjon leesni oldalt róla a bot.

Vettem még 2db görgős bottartót mert rá kellett jönnöm hogy a sima bizony összekarcolja a botot bármilyen finoman kezeljem is. A 14,5-es botot meg lényegesen könnyebb kivenni belőle. Ezzel már számomra fullos lett a ládám. Alapjában véve meg vagyok elégedve ezzel a Fix 2 ládával. Viszonylag olcsó volt, kellően stabil és már 2 éve használom 110 kilóval terhelve minden probléma nélkül. Még annyit csináltam rajta, hogy a gyors vízszintbe állítás érdekében ragasztottam rá 2db vízmérték libellát, amit 2db 100Ft-os mérőszalagból szereltem ki.
Horgászládáról pecázni nagyon jó dolog, a jól beállított láda kényelmes, praktikus mert minden a kezünk ügyében van. Szinte bármilyen parton felállítható és olyan mintha egy kis stégen ülnénk, úgy hogy a lábunk akár a víz fölött is lehet. Nem csak rakózáshoz használható, nagyon jól lehet match-bolózni is róla, de akár feeder vagy picker is rátehető a megfelelő tartóval. Aki szeret hosszú órákat intenzív horgászattal eltölteni a vízparton, annak érdemes beruházni egy ilyen szerkezetre. Nagyon élvezetessé tudja tenni a pecát!