december 25 2018

Záróra

Tavaly az őszi horgászat teljesen kimaradt az életemből, ezért most igyekeztem bepótolni az elmaradást. Felkészültem a csukákra, nagy pontyokra és mindenféle csatornahalra, de valójában a csatorna szemetéből, a törpeharcsákból fogtam a legtöbbet.

Csodás volt az ősz

csodás halakkal

meg némi szeméttel

 

 

 

 

 

Sajnos az igazi őszi horgászatnak november elsejétől véget vet az idióta horgászszabályzatunk, mert mint tudjuk, ettől fogva csak 6-17 óráig engedélyezett a horgászat az RSD és mellékvizein. Az új, 2019-es horgászrend még rábiflázik erre 1 hónapot, szóval mostantól három hónapig (11.01-01.31) csak napi 6-17 óráig horgászhatunk a nem is kicsit megemelkedett engedélyárak mellett. Azt mondják, hogy az RSD vezetősége a horgászok érdekeit képviseli. Vajon csak én nem érzem ezt sehol? Emelünk az árakon és mellette növeljük a tiltásokat is? Vajon meddig működhet ez, mire besokallnak a pecások?  A horgászok többsége elfogadja és megérti, hogy kevesebb halat vihet haza és vissza kell engednie egy adott méreten alul-felül a zsákmányt, de azt már nehezebben emészti meg, hogy miért korlátozzák ezek mellett a horgászattal eltöltött idejét. Bevallom, ez engem végtelenül bosszant, az új horgászrend szerinti kettő helyett három hónapos éjszakai eltiltást meg egyenesen felháborítónak tartom.

Ha valakinek van valami észrevétele ezzel vagy bármi mással, nyugodtan jelezheti az újraindult RDHSZ fórumon, regisztráció után:

https://www.rdhsz.hu/index.php/horgaszoknak/forum

Na, vége a durrogásnak, horgásszunk is egy kicsit.

A nyár vége kifejezetten jó volt. Rengeteg pontyot fogtam és valamikor július végén beugrott egy hatos amur. Aztán augusztusban a kánikulát inkább otthon töltöttük a hűvös szobában, majd szeptemberben folytattuk a lógatást.

Pontyból jól álltunk

egy torpedó is beugrott

ez meg eltévedt

 

 

 

 

 

 

Apróság

Hármas

Beletört a bolóm..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A hónap végén belenyúltunk a rablóhalak beindulásába. Csuka, harcsa, süllő, balin, sügér, jöttek sorban. A süllő, harcsa kicsi volt mind, de azért csukából sikerült 1,5-3 kilóig fogdosni. Balinból is jöttek 1,5-2 kilósak, ahhoz képest, hogy nem horgászom rájuk. Persze azért a pontyok sem hagytak el, a szokásos 1,5-2 kilós példányok időnként felugrasztottak a söröm mellől. 🙂

Végül október közepén megejtettük az utolsó lakókocsis horgászatunkat ebben az évben. Nagy eredmények nem voltak, de azért egy kettes körüli balinnal addig bénáztam, amíg eltörtem a hetes bolóm második tagját. Ezen kívül csak pár sügér, keszeg és kárász jött. Illetve elképesztő mennyiségű törpét fogtunk és inkább a nagyjából. Volt köztük 25-30 dekás példány, nem is egy.

Egy ronda nagy féreg

Néha dipeltem a csontit 🙂

Egy igazi ráckevei

 

 

 

 

 

 

Valójában ezzel befejeztük az idei pecáinkat. Talán még a két ünnep között leugrunk egy kicsit csukázni, sügérezni, vagy csak szétnézni a parton. Nem volt rossz ez az év. Kevés olyan nap volt, amikor nem nyálkáztam össze a kezemet. 🙂 Rengeteg pontyot fogtunk, a 14-es amur kifogása pedig jó harc volt.

Nagy remények

és szerényebb eredmények

és egy gyönyörű haldoktor a végére

 

 

 

 

 

 

Mindenkinek kellemes ünnepeket és halban gazdag boldog új évet kívánok!

 

 

 

 

Free Blackberry Phones for Sale | Thanks to Savings Account Rates, Best CD Rates and Credit Repair